Najprej se odločite, kaj je vaša prednostna naloga: ali bo to nakup klasičnega zaročnega prstana, želite oblikovanega po meri? Morda ima vaša izbranka posebno afiniteto do določene vrste kamna ali obstaja kakšen družinski prstan s posebnim pomenom, za katerega želite, da ga ima? Zaročni prstani Zlatarne Holc imajo zato lahko velik cenovni razpon, najpomembnejši pa je pomen, zgodba, ki vaju bo povezala za celo življenje.

Čestitamo!

Torej, to je to! Odločili ste se, da zaprosite svojo izbranko oziroma sta se oba odločila za naslednji korak v vajini zvezi, za zaroko. Najbrž si boste najprej postavili naslednja vprašanja – kakšne so cene zaročnih prstanov; kakšen naj bo zaročni prstan; velikost prstana.  Dobra novica je, da za zaročni prstan Zlatarne Holc ni potrebno povsem izprazniti bančnega računa. Če je izbranka prava bo sigurno sledil “uau efekt” in kakšna solzica veselja in sreče, tudi če zaročni prstan ne bo iz platine in posut z diamanti.

Če pa iščete diamantni zaročni prstan, potem ste pripravljeni zanj tudi plačati veliko, veliko več kot bi za zaročni prstan iz belega zlata. Ko gre za denar, je lahko zelo stresno, ko ugotavljamo, koliko si lahko privoščimo.

Super je, da želite, da se vaša izbranka počuti kot najsrečnejše dekle na svetu. Koliko si lahko privoščite, vprašanje v prvem trenutku še ni v središču pozornosti, saj za pravo ljubezen ni cene. Verjemite, da bo izbranka nadvse srečna, že samo s tem, ko jo zaprosite. Srečna bo, ker bo zaročena z ljubeznijo svojega življenja, s svojo sorodno dušo, ki ji bo uresničila sanje in ji pokazala, da pravljice obstajajo.

Prava izbira

Upoštevati je treba več dejavnikov; od kakovosti, oblike, velikosti do barve. Med njimi so najbolj pomembni velikost zaročnega prstana, izbran material, cena dragega kamna, pa tudi obdelava oziroma oblikovanje. Najdražji material je platina, ki je večkratno dražja od belega zlata, med cenejše materiale pa spada srebro in druge plemenite kovine. Tudi dragi kamni imajo svojo ceno: naravni diamanti so najdražji, ker so najbolj obstojni in sčasoma ne izgubijo leska. Cenejši so cirkoni, ki so umetno narejeni in zato bolj dovzetni za praske. Na voljo so še drugi barvni dragi kamni, kot so safirji in topazi, ki so cenejši od diamantov, a dražji od cirkonov. Na koncu pa je potrebno upoštevati še oblikovanje: unikatni zaročni prstani resda niso najbolj običajni, vendar je lahko prav tak zaročni prstan popolno darilo za žensko, ki zelo ceni nakit.

By admin

Dodaj odgovor