Etikete za steklenice po meri so popoln način za blagovno znamko steklenic vode, steklenic vina in piva ali katere koli druge pijače. Etikete so vsestranski tiskani izdelki za podjetje ali za dom. Služijo za označevanje začimb na kuhinjski polici ali označevanje vinskih steklenic v vinoteki. Namenjene so tudi za tiskanje naslovov ali cenovnih oznak v trgovinah.

Personalizirane etikete za pijače so simpatična zamisel pri popestritvi dekoracije steklenic ali kot ideja za dodatek pri darilih. Pri etiketah za pijače je pomembno, da je etiketa vpadljivih barv in oblike, ki že ob prvem očesnem kontaktu vzbudi pozornost. V primerih, ko gre za oblikovanje in izbor etiket za pijače, ki bodo namenjene za poslovna darila, so etikete v skladu s celostno grafično podobo podjetja, ni pa seveda nujno. Pri oblikovanju naj bo prisotna umetniška žilica in domišljija ustvarjalca etikete.

Možnosti pri materialih iz katerih so izdelane etikete so tako rekoč neskončne. Lahko izberemo preprost gladek samolepilni papir, lahko izberemo strukturiran samolepilni papir ali druge materiale. Etiketa mora namreč ustrezati določenim funkcionalnim in kakovostnim standardom glede na namen in področje uporabe. Na izbiro vrste in izvedbe etikete vplivajo številni parametri, od izpostavljenosti atmosferskim pogojem do obstojnosti na različne kemikalije.

Poleg različnih materialov je v ponudbi tudi širok spekter dodelavnih tehnik na etiketi:

Zlatotisk je tehnika dodelave kjer je oplemenitena samolepilna etiketa s pomočjo vročega odtisa različnih barvnih odtenkov folij. Za začetek dodajanja folije na etiketo je potreben tako imenovan kliše, ki poskrbi za ustrezen odtis na etiketi.

Slepi tisk je poseben učinek ob otipu etikete. Takšen tisk je še posebej uporaben za industrijo, ki potrebuje na svojih etiketah taktilne oznake za slabovidne uporabnike.

UV parcialni lak je tako rekoč najnovejša tehnologija, ki počasi nadomešča tehnologijo dodelave etiket z slepim tiskom. UV parcialni lak lahko s pomočjo različnih sit za nanašanje UV laka na etiketo poskrbi za izbočen del pisave ali kakšnega drugega elementa na etiketi.

By admin

Dodaj odgovor