Split klimatska naprava pomeni, da je klimatska naprava deljena na notranjo (eno ali več) ter zunanjo enoto, med seboj povezano s cevmi. Za vgradnjo SPLIT Mitsubishi klime so pooblaščeni samo monterji. Le pravilno izvedena montaža zagotavlja dolgo življensko dobo klimatske naprave, zato gotovo velik del pravilnega delovanja naprave odtehta strokovno izvedena montaža.

NAJPOMEMBNEJŠE ZNAČILNOSTI SPLIT KLIMATSKIH NAPRAV MITSUBISHI

Split klimatske naprave so najprimernejše fiksne naprave za domačo uporabo.

Skoraj neslišno udobje, hitro ohlajeno, hitro ogreto

Novi enosmerni motor ventilatorja, najnovejši razvojni dosežek Mitsubishija omogoča veliko učinkovitost in zagotavlja skoraj neslišno delovanje naprave. Položaj lamel ventilatorja je omogočil bistveno povečanje količine pretoka zraka ob istočasnem zmanjšanju obratovalnega hrupa.

Izmenjevalec toplote velike površine

Količina obdelanega zraka se je zaradi ukrivljenega izmenjevalca toplote bistveno povečala, tako sta se povečala izkoristek in moč, hkrati pa se je zmanjšala poraba energije

Čist zrak

Vgrajena sta dva filtra. Elektronski mikro prašni filter zadržuje prah, pelod in bakterije iz zraka. Filter z aktivnim ogljem pa zelo učinkovito odstranjuje neprijetne vonje. Filtra skrbita za resnično čist zrak.

  • Infra rdeče daljinsko upravljanje
  • avtomatska izbira obratovalnega režima,
  • obratovalni režim ECONO za gospodarno obratovanje,
  • usmerjanje pihanja zraka, – regulacija moči pihanja,
  • avtomatsko delovanje, hlajenje, razvlaževanje, ogrevanje,
  • 24 urno programsko stikalo vklop/izklop, nastavitev

TEHNIČNI PODATKI

Samostojna izvedba

SPLIT Mitsubishi klimatske naprave v multi izvedbi
Z eno zunanjo enoto je možna sočasna oskrba več notranjih enot. Vse notranje naprave lahko krmite tudi posamično.

ZUNANJE NAPRAVE – SAMOSTOJNE/DVOJNE MULTI Mitsubishi klime

Zunanje naprave RAV je možno povezovati z vsemi notranjimi napravami RAV. Napolnjene so s hladilnim sredstvom R407C do dolžine 20 m. Glede na povpraševanje bodo tudi v letu 2000 še vedno na voljo zunanje naprave s hladilnim sredstvom R22. Zunanje naprave s hladilnim sredstvom R22 so povsem združljive z notranjimi napravami s hladilnim sredstvom R407C.

Pri napravah RAV 134/164/264 je možna maksimalna dolžina cevi in maksimalna višinska razlika 30m, pri napravah RAV 364/464 pa je maksimalna dolžina in višinska razlika 50m.
Zunanje naprave RAV so že standardno opremljene s kompresorskim gretjem in regulacijo tlaka pozimi, kar omogoča hlajenje do zunanje temperature -2°C. Z vgraditvijo ustreznega modula je možno tudi hlajenje pri zelo niskih zunanjih temperaturah.

ZUNANJE NAPRAVE – SUPER MULTI SISTEMI

Resnično vrhunski sistem, ki omogoča prilagajanje krmiljenja vsake posamezne notranje naprave in tudi sočasno hlajenje ali ogrevanje, glede na specifične potrebe posameznega uporabnika.
Nove tehnologije omogočajo priključitev do 16 notranjih naprav na eno zunanjo enoto.

Zunanjo enoto lahko postavite na streho. Na voljo so dvocevni hladilni sistem, dvocevni sistem s toplotno črpalko in tricevni sistem Flex. Z dvocevnim sistemom s toplotno črpalko lahko hladite ali ogrevate, sistem Flex pa zagotavlja prednost sočasnega hlajenja in ogrevanja ob uporabi nove tehnologije frekvenčnih pretvornikov. Vsaka notranja naprava zazna in se odziva na najmanjše spremembe temperature, tako da temperatura niha največ v območju 0,5°C. Omogočen je ločen nadzor moči posamezne notranje naprave.
Naprave delujejo z energetsko izjemno varčnim inverterskim sistemom. Pri tricevnem sistemu se energija še dodatno rekuperira, ker se morebitni presežki toplote prenašajo iz prostora v prostor. Vse to omogoča nizke obratovalne stroške.
Naprave so ustrezen odgovor na zahteve pri klimatizaciji hotelov in velikih pisarniških prostorov.

Nadzorna funkcija se lahko vrši preko centralnega upravljalnika. Parametre lahko nastavljamo za vsako notranjo napravo posebej. Na razpolago je tudi poseben vmesnik, ki omogoča preprosto priključevanje sistema za klimatizacijo na računalniški sistem vodenja.

By admin

Dodaj odgovor