Prilagodljivost in udobje

Multi split klimatske naprave nudijo neprekosljivo fleksibilnost in udobje, kar vam omogoča, da izberete pravo notranjo enoto za vsako sobo vaše hiše ali stanovanja. Za večje dnevne sobe in manjše spalnice lahko namestite klimatsko napravo visoke zmogljivosti, ki jo poganja ena zunanja enota. To vam omogoča nadzor temperature in okolja v vašem domu od prostora do prostora.

Z možnostjo individualne prilagoditve temperature v vsaki sobi boste prihranili denar in optimizirali udobje s segrevanjem ali hlajenjem posameznih prostorov. Pri multi split klimi imate lahko do pet ločenih notranjih enot, ki jih poganja en zunanji kompresor oz zunanja enota.

Toshiba multi split

Energetska učinkovitost multi split klime

Različne nastavitve za varčevanje z energijo v kombinaciji z možnostjo ogrevanja ali hlajenja posameznih prostorov pripomorejo k zmanjšanju stroškov energije in obratovanja. Izbira prave notranje neotae, ki ustreza vsaki sobi, zagotavlja, da ne izgubljate energije. Napačna notranja enota v prostoru lahko povzroči, da se zrak ne ohladi pravilno in se izgubi energija. Enota, ki je prevelika za sobo, porabi tudi več energije vsakič, ko jo vklopite v primerjavi z manjšo enoto, ki deluje dlje časa.

Z upravljanjem več klimatskih naprav v zaprtih prostorih bo multi split klima med najbolj energetsko učinkovitimi klimatskimi napravami. Izberite energetsko najučinkovitejše notranje enote za največje prihranke pri računu za elektriko.

Namestitev klimatske naprave z več notranjimi enotami

Klimatska naprava z multi split sistemom mora biti profesionalno nameščena. Zaradi hladilnega plina, ki tanjša ozonski plašč, ki se uporablja, mora multi split klime vgraditi strokovno usposobljena oseba.

Vaša notranja enota mora biti nameščena čim bližje stropu v vsaki sobi. Hladen zrak je težji od toplega zraka, zato je za maksimalno učinkovitost hlajenja potrebno rešetke na vaši enoti nastaviti neposredno ali rahlo nagnjene navzgor. Za ogrevanje prostora jih usmerite navzdol.

Zunanja enota: Idealno bi bilo, da je zasenčena pred neposredno sončno svetlobo in nameščena na trdno površino, kot je betonska plošča ali pritrjena na steno s čvrstimi nosilci. Prav tako jo je treba namestiti čim bližje odprtinam za zrak v zaprtih prostorih. Za večje in večstanovanjske hiše potrebujete več kot eno zunanjo enoto.

Prednosti klimatskih naprav multi split

Obstaja veliko veliko razlogov, da izberete multi split klimatsko napravo, da bo vaš dom hladen poleti in toplo pozimi. Te vključujejo:

  • energetska učinkovitost
  • več izhodov zraka v zaprtih prostorih, ki jih napaja ena zunanja kompresorska enota
  • možnost izbire najprimernejše in energetsko učinkovitejše enote za odvod zraka na podlagi prostora
  • prilagajanje temperature za vsako sobo
  • cenovno ugodno vzdrževanje, servisiranje, popravila in zamenjava enot.

 

Če razmišljate o namestitvi klimatske naprave z več split sistemom, upoštevajte tudi naslednje:

Zunanje enote morajo biti nameščene čim bližje notranjim enotam.

Glede na velikost in obliko vašega doma boste morda potrebovali več kot eno zunanjo enoto.

Če se kaj zgodi z zunanjo enoto, bo ta vplivale na vse notranje enote. Torej, če zunanja enota preneha delovati sredi poletja, ne boste mogli ohladiti svojega doma, dokler je ne popravite.

Posvetujte se s strokovanjakom

Če razmišljate o namestitvi multi split klimatske naprave z več notranjimi enotami v vašem domu, se najprej pogovorite s strokovnjakom za najboljšo kombinacijo notranjih in zunanjih enot. Izkušen inštalater klimatskih naprav vam lahko pomaga do najboljše rešiteve za vaš dom in vam pomaga izbrati najbolj energetsko učinkovite naprave za nižje račune energije.

By admin

Dodaj odgovor